Lingonol

Lingonbeere! Das rote Gold Skandinaviens! Ich war in Finnland im Oktober und wir haben sie verkocht, die gute Beere. Zusammen mit ein paar Äpfeln aus Daniels Garten. Lingonbeeren sind besonders reich an Antioxidantien, denen eine zellschützende Wirkung nachgesagt wird. Also auch reich an Phenolen, die ja bekanntermaßen gut zum Entwickeln sind!

Also einfach kochendes Wasser drübergießen, eine große handvoll Beeren für ca. 1 Liter, zermatschen, durch ein Sieb pressen und auf ca. 30° abkühlen lassen. Dann die anderen Zutaten dazugeben!

800px-vaccinium_vitis-idaea_20060824_003

REZEPT

  • 1 handvoll Lingonbeeren
  • 1 l kochendes Wasser
  • 80 g Soda
  • 20 g Vitamin C
  • 27° 18 min

lingonol4 lingonol2

Hier ist ein kleiner Film, der beim Workshop in Finnland entstand!

Lingon berry! The red gold of Scandinavia! I was in Finland in October and we have cooked them, the good berries. Together with a few apples from Daniel’s garden. Lingon berries are particularly rich in antioxidants, which are said to have a cell-protective effect. So they are also rich in phenols, which are necessary for a decent development!

So simply pour boiling water on a large handful of berries, crush them, press them through a sieve and cool the juice to about 30°. Then add the other ingredients!

RECIPE

  • 1 large handfull of lingon berries
  • 1 l boiling water
  • 80 g soda
  • 20 g vitamin c
  • 27° 18 min

lingon-n lingon-p

Here’s a little film that was shot during the workshop in Finland!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s