Orangeol

Orange Phenole! Jetzt gibt es mal etwas Chemie auf den Kopf:

Zitrusfrüchte enthalten hohe Mengen an Flavanon-Glykosiden (Hesperidin, Narirutin und Didymin), niedrigere Mengen an polymethoxylierten Flavonen und Spuren von Flavonolen und Hydroxyzimtsäuren. Blutorange enthält auch Anthocyanine. Die Art der Polyphenole unterscheidet sich je nach Zitrusart (86). Wichtige Polyphenole in Orange (Citrus sinensis) und Mandarine (Citrus reticulata) sind Hesperidin, Narirutin und Didymin, in Grapefruit (Citrus paradisi) Naringin und Narirutin und in Zitrone (Citrus Limon) Hesperidin und Eriocitrin.

All diese Phenole sind chemisch leicht verwandt mit Hydrochinon, mal so ganz laienhaft ausgedrückt, und haben seine Fähigkeit, das in der Filmschicht vorhandene und durch die Kamera mit Licht beträufelte Silbersalz in metallisches Silber umzuwandeln. Das Wunder der Fotografie.

Sebastian hat eine Tüte voll frischer Orangen gepresst, Wasch-Soda und Vitamin C hinzugefügt und damit seinen Film entwickelt. Das Ergebnis ist wunderbar: weiche Kontraste, gute Schwärzen und Grautöne!

Orange Christianx Orange Christian

REZEPT

  • 1 l Orangensaft
  • 80 g Soda
  • 16 g Vitamin C
  • 28° 15 min

 Orangene Taubex Orangene Taube

Orange Phenols! I have some chemistry for your head now:

Citrus fruits contain high amounts of flavanone glycosides (hesperidin, narirutin and didymin), lower amounts of polymethoxylated flavones, and traces of flavonols and hydroxycinnamic acids. Blood orange also contains anthocyanins. The nature of polyphenols differs according to citrus species (86). Major polyphenols in orange (Citrus sinensis) and tangerine (Citrus reticulata) are hesperidin, narirutin and didymin, in grapefruit (Citrus paradisi) naringin and narirutin, and in lemon (Citrus limon) hesperidin and eriocitrin. 

All these phenols are chemically related to hydroquinone, to express it amateurishly, and have the ability to convert the silver salt that is present in the film layer and has been exposed to light through the camera lens into metallic silver. The miracle of photography.

Sebastian has squeezed a bag full of fresh oranges, added washing soda and vitamin c and developed his film in it. The result is wonderful: soft contrasts, good blacks and gray tones!

Orangen Suppe

RECIPE

  • 1 l fresh orange juice
  • 80 g washing soda
  • 16 g vitamin c
  • 28° 15 min

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s