Phenolicious

Phenolicious, so sollten wir dieses Gebräu nennen, meinte Finnja. Sie hat eine Reihe von phenolhaltigen Substanzen zusammengekocht und vermischt:

Zierapfel, Açaisaft (Die Açai-Beere ist die Frucht der Kohl- oder Acaipalme (Euteroe oleracea), die hauptsächlich im niederschlagsreichen Amazonasgebiet wächst, vollgestopft mit Mineralien, Vitaminen und Polyphenolen), Granatapfel, Salbei, Ingwer, Kurkuma, Aronia, irgendeine Kräuterteesorte war auch dabei … die Mischung roch stark, fruchtig und lecker (zumindest solange noch kein Soda hinzugemixt wurde …).

Und wie wurde der Film? Wunderbare Grauwerte, knackige Kontraste!

Hier >>> Workshop film

 

REZEPT

  • 1 l Multifruchttee
  • 80 g Soda
  • 20 g Vitamin C
  • 30° 15 min

Phenolicious, that’s how we should call it, say Finnja. She has mixed a number of phenolic compounds:

crab apple, açai juice (the açai berry is the fruit of the acai palm (Euteroe oleracea), which grows mainly in the Amazon rainforest, replete with minerals, vitamins and polyphenols), pomegranate, sage, ginger, turmeric, chokeberry, some kind of herbal tea was also in … the mixture smelled strong, fruity and delicious (at least as long as no soda was added …).

And how did the film turn out? Wonderful gray scale, crisp contrasts!

Here >>> Workshop film

 

RECIPE

  • 1 l multi fruit tea
  • 80 g soda
  • 20 g vitamin c
  • 30° 15 min

 

(images from Finnja’s film)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s