Kaleol

Es ist Herbst, es ist Kohlzeit. Wie wär’s mit Grünkohl? Als Kind gehasst, jetzt sehr geschätzt!

Grünkohl ist ein Superfood: Seine kräftigen, fast harten, knackigen Blätter stecken voller Vitamine, die das Immunsystem stärken.

Entwickelt Grünkohl Filme und Fotos? Selbstverständlich!

Ich wende die 08/15-Methode an: zerschneide ein paar Blätter, koche sie mit Wasser auf, seihe sie ab, lass die grüne, lecker riechende Suppe abkühlen und füge dann Waschsoda und Vitamin C hinzu.

Das Grün wird intensiver und die Suppe riecht herrlich stark nach Meerrettich!

REZEPT

  • 1 l Grünkohlsud
  • 80 g Soda
  • 24 g Vitamin C

It’s autumn, it’s cabbage season. How about some kale? Hated as a child, much appreciated now!

Kale is a superfood: Its strong, almost hard, crisp leaves are full of vitamins that strengthen the immune system.

Does kale develop films and photos? Of course!

I use the run-of-the-mill method: cut up a few leaves, boil them with water, strain them, let the green, tasty-smelling soup cool down, then add washing soda and vitamin c.

The green becomes more intense and the soup has a wonderful, strong smell of horseradish!t

RECIPE

  • 1 l kale tea
  • 80 g soda
  • 24 g vitamin c

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.