Potatol

Ich liebe gebackene Kartoffelstücke! Selbstgemachte Pommes!

Und was mach ich mit den Schalen? Da ich ja weiß, dass in Kartoffelschalen starke Phenole stecken, koche ich die mit Wasser auf, lass die über Nacht stehen und mixe am nächsten Tag einen wunderbaren Entwickler!

Ich habe das Gefühl, er macht besonders gute Schwärzen und Kontraste!
Hier siehst du ein frisch entwickeltes Foto:

Admiralbruecke_Schale

REZEPT

  • 1 l Kartoffelschalensaft
  • 80 g Soda
  • 24 g Vitamin C

 

Kartoffelstreifen

 

I love fried potato pieces! Selfmade Frensch Fries!

And what can I do with the peels? I know that they contain strong phenols so I boil them with some water, leave them over night in their juice and mix a wonderful developer the next day!

I think I feel it makes very good blacks and contrasts!
Here you see a freshly developed photo:

KottbusserBrueckeAmpelschatten1

RECIPE

  • 1 l potato peel juice
  • 80 g soda
  • 24 g vitamin c


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.